I dag blev jag överraskad när jag såg att kyrkan hade ordnat en mässa för alla som skiljer sig med  Ingela Bendt. Visserligen verkar kyrkan vara ett konstigt val för detta, men eftersom de flesta gifter sig där så kan det väl fungera. Jag gillar dock idén och intentionen bakom det hela.

I min förståelse så kan bara separation ske i ”love” och anledningen till detta är att vi möts i ”love”. Det är ingen skillnad mellan ”love” och hat, det är bara två sidor av samma mynt. Så om separationen sker utifrån ilska och hat så blir det aldrig någon separation.

Problemet är om vi har barn i vår relation och det sker en fysisk separation i ilska och hat så då är linjen  fortfarande uppkopplad. För våra barn är det inte viktigt att föräldrarna bor tillsammans men det är viktigt att det finns ”love” mellan föräldrarna. Omedvetet så börjar barnen att göra saker för att reparera föräldrarnas relation. Det som föräldrarna skall ta ansvar för ramlar ner på barnen och det kan ta sig mycket konstiga uttryck som dessutom är självdestruktiva typ missköta skola eller livet i allmänhet, anorexi osv…

Oftast så börjar föräldrarna att försöka fixa till barnen i stället för sitt ansvar för sin relation med den andre föräldern. Med andra ord så skulle föräldrarna gå till BUP och inte barnen.

Det enda vägen ut är IN.

Share