Detta skrev jag den 18 mars 2009

Efter 12 år av egna kurser och träningar i personlig utveckling så är mina funderingar just nu hur jag kan bidra. När jag läser tidningen så handlar det mesta om att människor fastnar i en rätt/fel debatt som endast skapar förlorare.  (Debatt betyder enligt Wikipedia: Ordet debatt kommer från franskans de- ‘av, från’ och battre ‘kämpa’, och betyder slå sönder (motståndarens argument). Hamnar man i en rätt/fel eller bra/dåligt debatt så är ju resultatet självklart eftersom det blir en kamp.
Mogna människor hamnar inte i detta utan lär sig skapa kontakt och förståelse på ”heart-level” vilket innebär att man förstår den andres behov.

Trots detta så hamnar de flesta människor i ”mindet” och en tävling om att ha ”rätt”.

Varför finns inte längtan att skapa kontakt?


Share