Nyckel är att komma i kontakt med min livsenergi och det mest effektiva sättet som jag känner till är genom Självempati.
Om jag tittar på mina tankar så döljer de ett behov. Varje tanke om mig själv eller en annan person är en hjälp att finna mitt behov Här & Nu. Om jag sitter i en sekundär känsla (Ilska, skuld, skam, depression) så är det viktigt att inventera alla mina tankar. Sedan kan jag gå djupare i mig själv och hitta behovet. När jag funnit behovet eller behoven så transformeras den sekundära känslan till en sann känsla. Oftast så kommer sorg efter skuld, skam och depression och sorgen är en känsla som du stannar i för den växer du med. Ilska transformeras till någon annan känsla. Du kanske blir ledsen, frustrerad eller något annat.
När du är i kontakt med din livsenergi (känslor och behov) så kommer oftast lösningen på hur du kan få behovet tillfredsställt av sig själv.

Allt detta bygger på min förståelse av Nonviolent Communication. Du kan läsa mer om NVC om du KLICKAR HÄR.

Share