ICEHOTEL-ENTRANCE-4.jpgI går lyssnade jag på Yngve Bergkvist från Ishotellet (Icehotel) i Jukkasjärvi och blev inspirerad av att ingenting är omöjligt och som han uttrycker det att det finns mycket ogjort.

En annan sak som slog mig är att kreativitet inte handlar om VAD du gör utan HUR. Med vilken kvalitet som du gör saker.
Det flesta som är i yrken som vi betraktar som kreativa typ musiker och konstnärer är inte kreativa utan de skapar bara en kopia.
Med andra ord så går det att vara kreativ i vilket yrke som helst och i alla situationer i livet. Det handlar om med vilken kvalitet som du gör det. Att finna meditationen och glädjen.

Osho säger så här:
Vad helst du gör, om du gör det med glädje, med kärlek, om ditt agerande inte är strikt ekonomiskt, då är det kreativt. Om något inom dig växer genom det, om det utvecklar dig, så är det andligt, så är det kreativt, så är det gudomligt.

Yngve sa flera gånger under sin föreläsning: – Det är roligt.

Så min slutsats är att Yngve lyckades handlar bl. a. om att han lyckas hålla en kvalitet av KREATIVITET, även om det var tuffa tider innan hjulen började snurra. En kvalitet av närvaro och enkelhet och framförallt glädje.

Jag gissar att de var och är KREATIVA i bastun…………..Dessutom har de säker roligt också.

Share