Jag ber om ursäkt……. är på modet just nu.

Expressen ber om ursäkt

Thomas Mattsson, Chefsredaktör på Expressen och Wanja Lundby-Wedin, LO:s ordförande, ber på sina bara knän om förlåtelse för sina misstag.

Här ser vi exempel på hur en av de viktigaste ingredienserna för att bevara ett Dominationssamhälle nämligen att om du gör fel så skall du bestraffas. Du skall vara fylld med SKULD och SKAM och be om förlåtelse. Eventuellt så kan du få det efter att du har lidit tillräckligt mycket. Syftet är att du skall växa och utvecklas och inte göra samma misstag igen.

Läs gärna tidigare inslag om Dominationssystem

I ett livsbejakande system där vi har människosynen att alla handlingar människor gör är försök att tillgodose egna behov så förstår vi att både Thomas Mattsson och Wanja Lundby-Wedin har gjort det bästa de kan för att tillfredsställa egna behov. Vi behöver inte uppskatta de handlingar de gjort utan bara förstå att avsikten var att tillgodose sina egna behov.

Denna artikel handlar om min dröm om ett livsbejakande system

Svårigheten är bara att förstå vilka BEHOV!

Om jag gissar:

Wanja har tillgodosett sitt behov av omsorg och omtanke om sin man och viljan att ha gemenskap och närvaro. Dessutom så handlar det ju om ekonomisk trygghet.

Det som förvånar en är väl hur hur mycket pengar Wanja behöver för att kunna få behovet av ekonomisk trygghet tillfredsställt. Men om hon inte har kontakt med sina behov så agerar hon ju utifrån ”mindet” och en omedvetenhet vilket lätt blir att man skapar ett överflöd. Man är inte medveten om sitt behov och agerar omedvetet.

Thomas gissar jag har ett behov av rättvisa, ärlighet och öppenhet.  Dessutom finns säkerligen ett behov av uppskattning och att känna sig betydelsefull genom att tidningen avslöjar orättvisor i samhället.

I sin iver att tillfredsställa detta behov så glöms behovet av respekt och tillförlitlighet bort, därför de just nu inte är lika viktiga.

Det som händer är att nu hamnar alla i en RÄTT/FEL-tävling som kan hålla på hur länge som helst. På läktaren så väntar vi med spänning på resultatet men gissningsvis så blir båda förlorare. Brukar vara så i RÄTT/FEL-tävlingar.

Läs gärna mitt tidigare inlägg om när Wanja uttrycker tankar som känslor.

Definition av BEHOV

Share