Inlägg # 100 blir en sammanfattning speciellt för dig som går kursen i Härnösand men kan säkert vara givande för andra läsare också. Tyvärr så fungerade det ju inte med att spela in teorierna som jag hade tänkt men jag återkommer med det längre fram när jag lånat utrustning som fungerar. Däremot så har jag länkar längre ner till tre filmer med Marshall B Rosenberg.

Första passet i kursen handlar om att se över sin människosyn och att kunna använda Nonviolent Communication genom Självempati att komma i kontakt med mina känslor och behov i varje stund i livet. Dessutom att använda de ”sekundära känslorna” ilska, skuld och skam för att komma i kontakt med mina behov och därmed en sann känsla. Med andra ord att använda ilskan för att få kontakt med mig själv i stället för att lägga ut det på andra människor.

De fyra komponenterna i Nonviolent Communication tydliggörs i denna post

Att skilja känslor från tankar finns på följande sida

Självempati-processen beskrivs här

Dessutom så finns flera poster som beskriver människosynen här.

Titta gärna på
Marshall B. Rosenberg Part 1
Marshall B. Rosenberg Part 2
Marshall B. Rosenberg Part 3
.
.
.
Jag har placerat min blogg i Härnösandbloggkartan.se!

Share