Jag har skrivit flera poster om hur ett dominationssystem lär oss att njuta av våld. Vi ser detta dagligen i olika sammanhang. Senast i SVT Sportspegel i går så var det ett inslag om MMA-galan i Fryshuset.

Samtidigt så pågår nu en debatt om våldet i skolan som alla kallar mobbing. I mina tankar så är det inte så konstigt att det förekommer våld i skolan när det tillåts i idrottssammanhang och i andra TV-program där en jury sitter och uttrycker sig våldsamt. Lärarna utövar verbalt våld mot eleverna med hot och krav och sedan gör eleverna detsamma mot varandra.

Det finns ju andra vägar än att hota eleverna att sluta mobba. Det blir ju liksom ”självmål” men den som sitter högst i hierarkin vinner. Läs gärna om Min dröm om ett livsbejakande system

Läs gärna Marshall B. Rosenbergs artikel om ilska och våld.

Min post om Skolan och elevsynen och svaret jag fick av Skolministerna

Share